Het SHOEI Personal Fitting System

SHOEI introduceerde het gepatenteerde Personal Fitting System vorig jaar voor het eerst in Nederland.  Na de officiële training te hebben gevolgd van SHOEI, mogen wij zeggen dat wij het systeem mogen toepassen vanaf 22 augustus 2018! 

SHOEI is al jaren een van de grootste helmfabrikanten. Veiligheid staat bij SHOEI al sinds de oprichting in 1958 voorop. Het is al decennia lang de favoriete keuze van veel topcoureurs vanwege de pasvorm, het draagcomfort en het hoge veiligheidsniveau. En dat heeft weer een wisselwerking met de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Ervaringen en uitdagingen uit de racerij liggen aan de basis van nieuwe ideeën, die vandaar uit hun weg vinden naar de helmen die in de winkels te koop zijn. Zo is ook het idee ontstaan om een adaptieve pasvorm te ontwikkelen waarmee de helm voor iedereen optimaal op maat kan worden gemaakt.

PASVORM

Voor een goed passende helm moet de basisvorm van de binnenschaal natuurlijk al optimaal zijn. De binnenschaal moet de demping bieden en die wil je eigenlijk zo dik mogelijk hebben. Dat geeft immers de meeste ‘remweg’. Je moet een helm echter ook nog kunnen op- en afzetten. Bovendien is geen hoofd hetzelfde. Je hebt mensen met lange hoofden, ronde hoofden, brede hoofden, noem het maar op. Dat betekent dat de binnenschaal toch de nodige speling moet hebben, waarbij de padding zorgt dat de helm stevig op je hoofd zit en toch nergens knelt. Maar dan nog is een confectiehelm vaak een compromis, met een te dunne binnenschaal en veel padding zodat de helm toch redelijk goed is voor de meeste mensen.

Werking van het Personal Fitting System

Het PFS is een systeem dat draait om de personalisatie van uw helm, zodat deze perfect aansluit op uw hoofd. De training van SHOEI zorgt ervoor dat wij bij Jager Motoren volgens hoge standaard het maatwerk doen en dat u en uw helm gedurende het gehele proces de beste behandeling krijgen.

Het Personal Fitting System kan worden toegepast op de nieuwere helmen van SHOEI, waarbij de binnenvoering uitneembaar is (o.a. X-Spirit III, NXR, RYD, GT-Air, Neotec, Neotec II, J.O.). De service neemt ongeveer een halfuur in beslag per persoon. In dit halfuur wordt de volledige service verleend, inclusief het aanpassen van de voering, waarna u met uw gepersonaliseerde helm gewoon weer op pad kunt.De personalisatie zal bestaan uit een uitgebreide meting van het hoofd, waarna een van onze door-SHOEI-gecertificeerde medewerkers uw helm passend maakt op uw hoofd door aanpassingen te maken aan de binnenvoering. Ook krijgt u van de meetresultaten een uitdraai mee, zodat u deze gegevens kunt bewaren.

 

Het PFS bij Jager Motoren

Voor deze unieke service brengen wij eenmalig €60,- in rekening. Hierbij is de complete service inbegrepen, inclusief materialen. Bij aanschaf van een SHOEI-helm bij Jager Motoren krijgt u 50% KORTING op de service en betaalt u slechts €30,-. Heeft u al een SHOEI-helm bij ons gekocht? Ook dan krijgt u deze korting, op vertoon van uw aankoopbewijs.

Wilt u gebruik maken van deze unieke service? Maak dan telefonisch (0528-234149) of per mail (kledingshop@jagermotoren.nl) een afspraak. Wij zijn zeer flexibel bij het maken van afspraken: onze kledingadviseur Margreet is officieel opgeleid door SHOEI en mag de service verlenen. Wilt u meer informatie? Ook daarvoor kunt u mailen naar kledingshop@jagermotoren.nl of bel naar 0528-234149.

SHOEI PFS

Personal Fitting System
  • Voornaam en Achternaam
  • Telefoon Nummer
  • E-mailadres
  • Graag kom ik langs voor de PFS service op:
  • Tussen 10 en 17 uur
    :
  • Opmerkingen